Onderwijs

Weleens de commandant der Nederlandse zeestrijdkrachten geadviseerd over de milieu- en geopolitieke implicaties als de Barentszee het hele jaar bevaarbaar wordt voor scheepvaart vanuit Rotterdam naar China? Zou je het aandurven een presentatie te geven aan de president van De Nederlandsche Bank over een casus die hij je heeft gegeven?

Zou je een oplossing voor het Palestijnse vraagstuk kunnen verzinnen? Lijkt het je interessant om na te denken over de natuurkunde achter vioolmuziek? Zou je een statistisch model kunnen maken om te voorspellen welk manuscript een bestseller wordt? Zin om met een oogchirurg in de debat te gaan over de vraag of Monet en Degas een oogafwijking hadden waardoor hun impressionisme de facto realisme was? Wat is jouw oplossing voor het gegeven dat 1,5 miljard jongeren de komende 10 jaar de arbeidsmarkt zullen betreden, maar er voor slechts 400 miljoen jongeren werk is? Durf je een operationele cold case te bestuderen onder begeleiding van een expert vermiste personen en een profiler? Zou je willen discussiëren over de rechtsstaat met president van de Hoge Raad der Nederlanden? Vind je vanuit filosofisch perspectief dat de uitspraak ‘wat voor jou waar is, hoeft voor mij niet waar te zijn’ strafbaar moet zijn?

Met andere woorden: wat gebeurt er als jouw uitzonderlijke denkkracht die je hebt als hoogbegaafde jongvolwassene wordt losgelaten op uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken en wetenschappelijke disciplines?

Mandeville Academy biedt een kleine groep de kans om hun buitengewone intellect een jaar lang als een zoeklicht te laten schijnen op diverse vraagstukken. Gaandeweg ontdek je wat je drijft, waar je talenten en interesses liggen. Zodoende vind je een eigen spoor en bereid je jezelf voor de op volgende stappen in je ontwikkeling.

Website by Webroots