Mandeville Select

Mandeville Select is een initiatief dat uitzonderlijk hoogbegaafde jongeren sociaal verbindt tijdens intellectueel uitdagende maandelijkse bijeenkomsten. Uitzonderlijk hoogbegaafd ben je met een Totaal IQ van 145+. Dat heeft ongeveer 0,1 % van de bevolking.

Wie zoeken wij?

Uitzonderlijk hoogbegaafde (Totaal IQ 145+) jongeren (16-25 jaar), die op zoek zijn naar uitdagingen en daadwerkelijk peer contact op hun uitzonderlijke denkniveau. De jongeren die wij voor Mandeville Select selecteren, zijn geïnteresseerd, zelfbewust, ambitieus, conceptuele denkers en in staat nieuwe informatie razendsnel te verwerken. Gemotiveerde uitzonderlijk hoogbegaafden dus die verlangen naar contact met jongeren zoals zij. In principe is deelname aan dit programma op uitnodiging maar wij leren graag mogelijk toekomstige deelnemers kennen. Weet u nog iemand?

Wat biedt Mandeville Select?

Een serie van tien maandelijkse gespreksbijeenkomsten/lessen op zaterdagmiddagen met na afloop een gezellig samenzijn voor verdere kennismaking en informele gesprekken. De locatie is Mandeville Academy, gelegen in het centrum van Gouda maar het kan ook zijn dat we in verband met Corona maatregelen of de groepssamenstelling af en toe kiezen voor onlinebijeenkomsten of een meer centraal gelegen locatie.

We hebben zowel een groep die zich toelegt op Filosofie als een groep die in de Geschiedenis duikt. Vraag de programma’s op van beide groepen voor meer informatie. In de toekomst volgen hopelijk nog meer onderwerpen/groepen. De bijeenkomsten sluiten aan bij het uitzonderlijke denkvermogen van de studenten, zodat ze aan de hand van relevante kennis en concepten nieuwe verbanden en mogelijkheden gaan zien en die op een eigen manier leren communiceren. Ze openen nieuwe vensters en brengen groei doordat enkele belangrijke themagebieden verbinden met persoonlijke reflectie en bezinning.

Programma 2022-2023

Geschiedenis: def Programma Geschiedenis Mandeville Select 2022-2023

Kosten

Naast de enthousiaste inzet van enkele vrijwilligers, zijn wij verheugd dat de kosten van deze bijeenkomsten worden gesponsord door de heer H. Leewens, oprichter van het bekende outplacement- en loopbaanbegeleiding bureau Van Ede & Partners, nu actief in Resourcement BV gericht op de bevordering van Reflectie en Dialoog en het Ondernemen met Talenten. Voor de studenten zijn er daardoor geen leskosten aan deelname verbonden. Reiskosten zijn NIET in het sponsorbedrag inbegrepen.

Contact

Voor meer informatie, tips over mogelijke deelnemers of het aanvragen van een selectiegesprek neemt u contact op via info@mandevilleacademy.nl

Website by Webroots