Eindpresentatie studenten bij recherche Den Haag

Vandaag presenteerde de studenten hun bevindingen van twee door hen onderzochte cold cases aan de recherche Den Haag, team cold cases & vermiste personen. We kunnen omwille van de geheimhouding geen inhoudelijke informatie delen over de individuele zaken of resultaten. Wel kunnen we uitleggen wat de studenten doen. Natuurlijk laten zij hun creatieve, hoogbegaafde analysecapaciteiten los op het onderzoeksdossier. Maar er zit een andere component aan die misschien nog wel belangrijker is.

Nederland kent diverse rechercheteams die zich bezighouden met cold cases. Vanwege bezuinigingen hebben deze teams vaak te maken met te weinig geld, FTE’s en tijd. Toch zijn er vele, vele cold cases. Wij hebben grote bewondering voor de passie, empathie en onderzoekskwaliteiten van deze teams. De studenten proberen de recherche te helpen met efficiënter een onderzoek insteken. Stel, een moordzaak levert gemiddeld 20 scenario’s op wat mogelijk gebeurd zou kunnen zijn. Gegeven dat een rechercheteam te weinig tijd, geld en personen heeft, welke scenario’s krijgen prioriteit? Om op deze vraag antwoord te geven, maken de studenten gebruik van Bayesiaanse statistiek. Daarmee wordt een uitspraak gedaan welke scenario’s de grootste kans opleveren om een dader te vinden.

De presentaties gingen goed en daarna is er natuurlijk pizza!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Website by Webroots