Complexity & Uncertainty and Preventable Blind van start

Lex Hoogduin doceert de course Complexity & Uncertainty. Dit vak vormt de rode draad door het curriculum van Mandeville Academy. De studenten leren complexiteitsdenken. Als (uitzonderlijk) hoogbegaafden zijn zij bij uitstek in staat om complexe, multidisciplinaire problemen te deduceren tot begrijpelijke blokken. Een voorbeeld van een complex probleem is vermijdbare blindheid in Afrika. Honderdduizenden mensen raken jaarlijks blind dat vermijdbaar was. In de meeste gevallen door een verwaarloosde cataract. Frans Hiddema, voormalig CEO van het Oogziekenhuis Rotterdam, doceert deze casuïstiek. De studenten gaan aan de slag om dit multidisciplinaire probleem op te lossen.

Frans Hiddema (vml CEO oogziekenhuis Rotterdam en lecturer Preventable Blind)

Lex Hoogduin (hoofddocent Complexity & Uncertainty)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Website by Webroots