Onderwijsminister Marielle Paul doceert bij Mandeville

Wat schreef Marielle over Mandeville? Nou dit:

Mandeville Academy is een onafhankelijk onderwijsinstituut dat hoogbegaafde jongeren de ruimte biedt om te studeren op een manier die bij hen past. Vandaag ging ik met studenten in gesprek, samen met Marieke Maesen (heel fijn om dit als tandem te doen!).

Drie uur lang kwamen uiteenlopende thema’s aan bod. Het belang van jezelf kunnen zijn (‘je bent goed zoals je bent’), het contact met ontwikkelingsgelijken, die ene leraar die jou doorgrondt en je de flexibiliteit biedt om je schoolwerk op jouw manier en in jouw tempo te organiseren, online onderwijs en nog veel meer.

Daarnaast spraken we over concrete oplossingen, zoals meer voltijd HB-scholen en het beter verankeren van kennis over hoogbegaafdheid. Niet alleen op basis- en middelbare scholen, maar ook in de kinderopvang, bij consultatiebureaus en uiteraard op alle opleidingen waar de betreffende professionals worden klaargestoomd voor hun vak. De studenten gaven aan te balen van het problematiseren van hoogbegaafdheid en alle ‘diagnoses’. En terecht!

Het was een geweldige middag. Veel dank aan alle studenten voor jullie openheid en zeer scherpe bijdragen. Veel dank voor al het mooie werk en de gastvrijheid, Harry Veenendaal & team. We houden contact!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Website by Webroots