Vooraankondiging: op 10 mei 2023 doceert Natalia Gavrilita, vml minister-president van Moldavië bij Mandeville

Op 10 mei 2023 doceert mevrouw Natalia Gavrilita bij Mandeville. Natalia was tot 23 februari 2023 minister-president van Moldavië. Onder haar termijn keerde Moldavië de blik naar Europa en de EU in het bijzonder. Mevrouw Natalia versterkte de democratie en rechtsstaat op basis waarvan Moldavië de status van kandidaat-lid van EU kreeg. Door de oorlog in Oekraïne zijn de militaire en staatsondermijnende activiteiten van Rusland ook in Moldavië toegenomen. Het land is daardoor in een spiraal van economische malaise terecht gekomen. Mevrouw Gavrilita komt het verhaal van Moldavië vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Website by Webroots