Dr Frans Alkemade doceert Cold Case (Bayesiaanse statistiek)

Vanochtend doceert dr Frans Alkemade over de Bayesiaanse statistiek ihkv de course Cold Case. De eerste tussenrapportages worden voor kerst aan Leo Simais (recherche Den Haag) opgeleverd. Spannend! Behoorlijk wat studenten zijn grieperig. Komt goed! Om de studie Rechtsgeleerdheid (subject ‘Strafrecht, staatsrecht, forensische wetenschappen’) voor onze hoogbegaafden aantrekkelijk te maken, doceren we de course Cold Case. Onze studenten werken mee in cold case dossiers van de recherche Den Haag onder leiding van Leo Simais en Frans Alkemade.

Bayesiaanse statistiek is een (hulp)middel om bewijs objectief te wegen/kwalificeren. Op deze wijze worden doelredeneringen en de befaamde ‘prosecutor’s fallacy’ vermeden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots