Combicourse Cold Case / Art & Science over beroemde kunstroof gestart

Vandaag is de combicourse Cold Case / Art & Science gestart. De studenten gaan aan de slag met een befaamde cold case uit Belgie: de diefstal van het paneel ‘De Rechtvaardige Rechters’ dat onderdeel uitmaakt van het altaarstuk ‘Het Lam Gods’ door de gebroeders Van Eyck.

Vanuit Art & Science gaan de studenten onder leiding van conservator Patricia Ortiz op zoek naar de technische aspecten van het Lam Gods. Daarbij zullen de studenten de omstandigheden onderzoeken op grond waarvan het paneel ernstig kan beschadigen. Dit is relevant voor de vraag wat de consequenties zijn voor het paneel als het wordt blootgesteld aan niet gereguleerde klimatologische omstandigheden.

Samen met Frans Alkemade zullen de studenten de kunstroof analyseren op basis van Bayesiaanse statistiek. Vele scenario’s zijn inmiddels opgesteld en aan de hand van een objectieve bewijswaardering zullen de studenten de probabiliteitsvraag beantwoorden welk scenario het meest waarschijnlijk is.

En tenslotte gaan de studenten natuurlijk op zoek naar de verblijfplaats van het paneel. De studenten hebben namelijk een eigen scenario geformuleerd. U hoort hier ongetwijfeld nog veel meer over binnenkort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots