In Memoriam: Rory Young

In MemoriamGisteravond bereikte ons het tragische nieuws dat Mandeville-docent Rory Young is vermoord. Rory was met twee Spaanse journalisten, David Beriáin en Roberto Fraile, op wildlife missie in Burkina Faso. Eergisteren verdwenen zij en werden een dag later teruggevonden. De daders zijn een jihadistische groep gelieerd aan IS/Al Qaida.Rory doceerde in het kader van het vak Geopolitics. We hebben hem leren kennen via hoofddocent Ronald Poetiray, een goede vriend van Rory. Jarenlang heeft Rory zich ingezet voor wildlife preservation. Hij concentreerde zich op het trainen van lokale wildlife beheerders tegen stropers. Rory doceerde onze hoogbegaafde studenten kort geleden nog via zoom-verbinding vanuit Burkina Faso. Onze condoleances gaan uit naar de families en vrienden van Rory, en David en Roberto.Het is misschien niet politiek correct, maar uit de grond van mijn hart: fuck you IS/Al Qaida.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots