Studenten ontdekken onbekende schetsen van grote 17e-eeuwse meester en staan op de voorpagina AD

In het kader van het vak Art & Science hebben de studenten een belangwekkende kunsthistorische ontdekking gedaan voor Gouda. Tijdens een onderzoek naar het onbekende linieschip ‘De Stadt Gouda’ ontdekten zij schetsen van Gouda op de spiegel van het linieschip. De befaamde meesterschilder Willem van der Velde maakte een aantal studies van dit linieschip. Voor 1665 stond op de spiegel een afbeelding van Gouda, gezien vanaf de IJssel. Schetsen van Gouda, laat staan door een bekende meester, zijn onbekend. Enfin, leest u het artikel in het AD! Klik op de link hieronder.

Hé, dat is Gouda: studenten doen vondst in schetsen van dé 17de-eeuwse zeeschildermeester | Méér Groene Hart | AD.nl

De ‘Stadt Gouda’ door Willem van de Velde met op de spiegel een schets van Gouda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots