Studenten in flight simulator

Gisteren bezochten de studenten de flight simulator in Utrecht/Maarssen. Onder leiding van Rogier van Buuren (gezagvoerder KLM) en Frans Hiddema (vml. CEO Oogziekenhuis Rotterdam), kregen zij in de ochtend les over ‘just culture’. Waarom is samenwerking, communicatie in een ego-vrije omgeving zo noodzakelijk? Daarna werd dit college in de praktijk gebracht. Het scenario dat de studenten voorgelegd kregen was dit: je bent onderweg vanuit Helsinki terug naar Schiphol. Je hebt een leuk weekend gehad. Op een gegeven moment vraagt de purser de aandacht: beide piloten zijn onwel geworden. Jij hebt slechts een ochtend les gehad over o.a. de werking van een 737, verder zijn er geen piloten aan boord. Je neemt plaats in de cabine en moet landen op Schiphol, Buitenveldertbaan. Aan boord zijn 170 zielen. Succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots