Rondleiding door de prachtige St-Janskerk. Op zoek naar Shakespeare

In het kader van het vak Literature & Poetry brengen de studenten een bezoek aan de prachtige St-Janskerk in Gouda. Zij worden rondgeleid door Maurits Tompot, die decennialang rondleidingen verzorgde (en koster was). We kennen niemand die zoveel weet over iedere tegel in de enorme kerk. Maurits weet ook veel over de urban legend dat William Shakespeare in de St-Janskerk ligt begraven. De studenten werken aan een (statistisch) voorspellingsmodel voor een bestseller. Lukt het hen een dergelijk voorspellingsmodel te maken, dan heeft Mandeville een verhaal beschikbaar dat in potentie spannender is dan de Da Vinci Code van Dan Brown. En ja, dat gaat over Shakespeare (nee, hij ligt niet in Gouda. Heus).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots