College Ondernemersvaardigheden door Gerben Roskam (Mass Events)

Sinds het begin van het jaar volgende de studenten het college Ondernemersvaardigheden. Hoofddocent is Peter Grol. U denkt dat zij liquiditeitsbegrotingen leren maken? Welnee, de docent gaat eerst na of de studenten wel qua karakter in de wieg zijn gelegd voor het ondernemerschap. Wat komt erbij kijken? Waar moet je wel niet allemaal goed in zijn? Heb je dat er voor over. Gerben Roskam, de gastdocent van vandaag, is de oprichter van evenementenbureau Mass Events. Hij organiseert succesvolle festivals met top-dj’s. Maar COVID heeft al zijn werk stilgelegd. Hoe ga je als jonge ondernemer daarmee om?

Vervolgens hebben de studenten de opdracht gekregen een lijstje met 5 MKB-ondernemingen in Gouda te bezoeken waarin zij zijn geïnteresseerd. Dat varieert van een winkel met geneeskrachtige stenen, de wereldwinkel, slager, schoenmaker of een koffiebistro? Wat drijft een ondernemer om rond 07:00 uur in de winkel te staan om het vlees voor te bereiden en gedurende 30 jaar te vragen ‘mag het een onsje meer zijn?’. De studenten draaien uiteindelijk twee dagen mee in een ministage. Wat betekent het om een administratie op te zetten en bij te houden? Inkoop te verzorgen? Marketing? Communicatie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots