Vandaag doceert psychiater Sara Kapitein in het kader van het vak ‘TBS’

Vandaag doceerde Sara Kapitein (psychiater) als aftrap in het vak TBS. Het doel van het vak TBS is de studenten te laten meedenken met de diverse dimensies van de TBS-problematiek. Allereerst onderzoeken de studenten of de vooroordelen over het Nederlandse TBS-systeem kloppen. In de media of door politic zijn TBS-delinquenten een geliefd onderwerp om mee ’te scoren’. Is deze kritiek terecht? Of raken we een kernvraag die meer ethisch-rechtsfilosofisch van aard is?

Als eindproduct werken de studenten mee aan het opstellen van een theatervoorstelling met als werktitel ‘TBS kookles”. De jonge TBS-advocaat Jan Jesse Lieftink (docent TBS bij Mandeville) zal met twee van zijn clienten praten over hun ervaringen tijdens TBS. De theatervoorstelling wordt voorafgegaan of afgesloten door een kort seminar met deskundigen zoals Sara Kapitein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots