Frans Alkemade doceert rechercheonderzoek 2.0 (Cold Case)

Vandaag is een zichtbaar genietende Frans Alkemade van start gegaan met de course Cold Case. Frans concentreert zich op Bayesiaanse analyse van strafdossiers. Uit rechercheonderzoek bij een moordzaak worden doorgaans vele scenario’s gedestilleerd. Maar hoe weet je nu op welk scenario je de beperkte middelen (geld, mankracht, tijd) moet inzetten? Het Bayesiaans model is een krachtig instrument als beslissingsondersteunende analysetool. Niet alleen kan op grond van een Bayesiaans statistisch model de waarschijnlijkheid van de diverse scenario’s in beeld worden gebracht, het leidt tevens tot minder foutgevoeligheid en verhoogt de pakkans. Kortom: een belangrijk onderdeel van de opsporing. De Mandeville-studenten gebruiken deze methode bij het analyseren van actuele Cold Cases.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots