20-21 juni 2019

DEAL-MAKER: word een uitmuntend strategisch onderhandelaar.

U ontvangt tien jaar (internationale) onderhandelingservaring in twee dagen. Het cursusgeld omvat les, het studieboek 'Strategen van Catan' (uitgeverij Prometheus), het bordspel 'Diplomacy', tweemaal lunch, eenmaal diner, overnachting + ontbijt in Best Western Plus City Hotel Gouda.

€ 1.995,-- ex. btw.**

Locatie: Mandeville HQ Gouda.

Fiscale aftrek studiekosten: Als zelfstandig ondernemer of werknemer kunt u gebruik maken van de persoonsgebonden aftrek of te fiscale aftrek voor studiekosten. Dit houdt in dat de kosten van scholing, indachtig uw inkomensdrempel, in mindering gebracht kunnen worden. De fiscus betaalt een deel van de opleiding.

** U steunt de Mandeville Academy voor hoogbegaafden. Een deel van het door u betaalde cursusgeld komt ten goede aan het Mandeville Scholarship Fund, waaruit scholarships worden verstrekt aan hoogbegaafden die onvoldoende financiële middelen hebben om de opleiding te kunnen bekostigen.DEAL-MAKER doet niet aan malle rollenspellen of gortdroge theorie met opgeleukte anekdotes uit de praktijk waar u weinig aan hebt. DEAL-MAKER is geen ongemakkelijk amateurtoneel waar cursisten uw video-opname droefgeestig analyseren. DEAL-MAKER maakt van u een geduchte onderhandelaar. Na het volgen van deze cursus zal uw werkgever u vol vertrouwen de meest essentiële contracten laten uitonderhandelen. DEAL-MAKER breekt het mechanisme van onderhandelen af tot op de basis en evalueert alle niveaus die betrekking hebben op het afsluiten multimillion deals tot alledaagse transacties. DEAL-MAKER is ongemeen intensief en complex, maar geeft u in twee dagen de noodzakelijke handvatten om uw verdere carrière superieur te onderhandelen.

DEAL-MAKER is een matrix. U onderhandelt de hele dag, onderbroken door blokken theorie en het bespreken van de casuïstiek zoals die zich gedurende de dag aandient. Hoe krijgt u evenwicht? Hoe overtuigt u? Wat is het metaspel? Hoe schat u de belangen van de wederpartij in? U staat op verlies, wat nu? Wanneer breekt u af? U leert de elementaire wiskundige beginselen van de speltheorie, Nash evenwicht, prisoners dilemma, zelfbinding, battle of the sexes en free-rider problematiek te herkennen en toe te passen.

DEAL-MAKER maakt gebruik de moeder aller strategische bordspellen: Diplomacy. Als cursist begint u als een van de zeven grootmachten in het Europa van 1900 die strijden om de heerschappij in Europa. Diplomacy kent geen geluksfactor door de afwezigheid van dobbelstenen. Feitelijke kennis is niet vereist, want Diplomacy is tenslotte geen Triviant. Aangezien u niet op eigen kracht of via geluk kan winnen, moet u voortdurend onderhandelen met andere cursisten. De belangrijkste regel daarbij: geen enkele afspraak, die is gemaakt tijdens het onderhandelen, is bindend. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben. Schendt u te vaak de afspraken, vertrouwt niemand u meer. Door het onderhandelen kunt u niet alleen de hulp van anderen inroepen, maar u kunt ze er ook van overtuigen dat ze een andere grootmacht moeten aanvallen. Het komt in Diplomacy neer op het strategisch verplaatsen van eenheden en op de juiste momenten een ander vertrouwen of juist uit te schakelen. Via deze benadering merkt u meteen dat u over veel meer onderhandelingsvaardigheden beschikt, dan u voor mogelijk houdt.

Vanzelfsprekend krijgt u het boek ‘Strategen van Catan’ alsmede en een exemplaar van het bordspel ‘Diplomacy’ mee naar huis. U ervaart een geheel nieuwe dimensie aan ‘continuous learning’. U zal nooit meer zeggen: ‘het is maar een spelletje’.


DEAL-MAKER in het kort:

 • Uw werkgever of opdrachtgever laat u volgaarne essentiële contracten onderhandelen;
 • U leert uw intellectuele vermogens effectiever te gebruiken door rationeler te denken en obstakels te identificeren die in de weg staan om de optimale beslissing te nemen;
 • U ontdekt uw eigen sterke- en zwakke punten van uw eigen onderhandelingstechnieken en u leert deze te verbeteren;
 • U leert de relatie met de wederpartij duurzaam te onderhouden;
 • U leert de wederpartij te duiden naar spelerstype en daarop de juiste strategie te bepalen. U zult nooit meer overrompeld worden door een ‘agressieve’ wederpartij;
 • U leert een onderhandelingsproces te managen;
 • U leert wanneer en hoe u pressie moet uitoefenen en onderhandelingen te onder- of afbreken;
 • U leert betere resultaten te boeken door efficiënte voorbereiding, duidelijker nadenken over de strategie van de tegenstanders en daar uw zetten mede op te baseren;
 • U leert overeenkomsten sluiten waarbij alle partijen winnen;
 • Uw analytische beslissing approach en het voorspellen van de uitkomst van onderhandelingen;
 • U leert hoe u nieuwe ideeën en verbeterde besluiten kunt testen en implementeren in uw organisatie.

DEAL-MAKER doelgroep:

Advocaten, bedrijfsjuristen, accountmanagers, salesmanagers, procurement, HR managers en inkoopmedewerkers.

boek boek_back

Website by Webroots