Symposium ‘Reconciliation’ groot succes.

Op 3 juni 2022 organiseerde Mandeville Academy een internationaal symposium met als titel ‘Reconciliation’. Basim Razzo (keynote speaker) verloor in 2015 in Mosul (Irak) zijn gezin door een bom die werd afgeworpen door een Nederlandse F16. De piloot baseerde zich op foutieve informatie van de Amerikaanse inlichtingendienst.

Basim koos de weg van Reconciliation.

Het verhaal van Basim is bekend geworden door de artikelen van Azmat Khan, onderzoeksjournalist bij de New York Times. Azmat won mede naar aanleiding van deze artikel in mei 2022 de beroemde Pulitzer Prize. Azmat participeerde eveneens als keynote speaker op het symposium.

Namens de Nederlandse luchtmacht was generaal Dick Berlijn aanwezig. Generaal Berlijn behoeft eigenlijk geen introductie. Niet alleen was hij commandant van de Nederlandse luchtstrijdkrachten, maar eveneens CDS.

Het symposium stond onder leiding van prof.dr. Laurie Mulvey (World in Conversation | Penn State University) en prof.dr. Sam Richards (Penn State University | NATO Extended Hand Program). Laurie is gespecialiseerd in de dialoog op gang brengen bij ingewikkelde dossiers. Sam Richards is een van de befaamdste hoogleraren in de Verenigde Staten op het gebied van inclusie.

Kijk hier het bijzondere symposium terug:

 
 
 
https://www.ted.com/talks/sam_richards_a_radical_experiment_in_empathy

Website by Webroots