Op 3 juni 2022 organiseert Mandeville de College Tour ‘The Uncounted’ over reconciliation na een gewapend conflict

De New York Times publiceerde op 16 november 2017 een onderzoeksjournalistiek artikel met als titel ‘The Uncounted’. Het onderzoek richtte zich op slachtoffers van een verkeerd uitgevoerd bombardement in Irak. Nederlandse vliegtuigen vielen doelen aan op basis van foutieve intel. Daarbij kwam de familie van Basim Razzo om het leven. In plaats van de weg van wrok, richt Basim zich sindsdien op reconciliation. Op 12 juni 2021 heeft de New York Times een artikel over Basim’s bijzondere drijfveren gepubliceerd

Prof.dr. Sam Richards is hoogleraar Sociologie aan Penn State University. Met zijn colleges ‘Radical Empathy’ won hij een Emmy Award. Sam werkte mede voor de NATO in Afghanistan en Irak om vorm te geven aan de reconciliation gedachte. 

Het programma

Sam Richards en Basim Razzo gaan in gesprek over radical empathy en reconciliation. Een nog nader bekend te maken persoon zal namens Defensie deelnemen aan het gesprek. Het doel is niet een blame-game, maar tot inzicht te komen dat na ieder gewapend conflict, ruimte moet zijn voor reconciliation. Sterker nog, reconciliation zou onderdeel moeten zijn van iedere politieke beslissing om tot gewapende inzet over te gaan. 

Tijdens deze avond zal het publiek intensief bij het gesprek en de discussie worden betrokken. De New York Times zal een derde artikel over deze reconciliation in Gouda schrijven. 

De avond begint om 19:00 uur en eindigt om 21:00 uur. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen aan info@mandevilleacademy.nl o.v.v. lezing Richards/Razzo. 

Sidenote

Samen met Sam Richards heeft Mandeville in 2021 de vakgroep Internationaal Recht uit Kabul weten te repatriëren. Op deze avond zal burgemeester Pieter Verhoeve de Afghaanse juristen/advocaten officieel welkom heten in Gouda. Zij zullen tevens deelnemen aan de discussie. 

Website by Webroots