CCCP | Club Cent Cinquante Plus

Welkom bij Club Cent Cinquante Plus! CCCP is een nieuwe, exclusieve club voor de allerslimste leerlingen met een IQ van 150+ en die jonger zijn dan 15 jaar. CCCP organiseert vanaf 1 februari 2019 regelmatig activiteiten voor de groep hyperintelligente leerlingen om hun denkkracht maximaal te activeren. Wat we doen, lees je hieronder:

 

Paleis Noordeinde ‘s-Gravenhage

Op 21 maart 2019 bezoeken de whizzkids paleis Noordeinde. Logisch. Vroeger werden de slimste kinderen altijd naar het Hof gehaald. Deze traditie herstellen we! De whizzkids krijgen een rondleiding van de aide-de-camp van de Koning. Ze worden bijgepraat over het paleis en de Koninklijk Stallen. De Rijksvoorlichtingsdienst en het Kabinet van de Koning zullen vertellen wat de Koning zoal op de dag doet. Ook praten we over de rechtsstaat en de rol van de Koning in Nederland. En ongetwijfeld hebben de whizzkids daar een mening over.

Euronext Amsterdam

Op 26 maart 2019 gaan de whizzkids op bezoek bij Euronext. Zij zullen die dag de beursdag openen met de gongslag. Deze gongslag is heel bijzonder en wordt live uitgezonden op RTLZ. Daarna krijgen de whizzkids de Amsterdam Beurs Experience. Ze nemen een uniek kijkje achter de schermen van de beurs.  Tijdens de Experience leren de whizzkids over de rol en functie van de beurs in de moderne samenleving, de geschiedenis van de oudste aandelenbeurs ter wereld, de producten, genoteerde ondernemingen en indices en tenslotte wordt hun beleggerprofiel opgesteld. De whizzkids krijgen vooraf een leuke casus opgestuurd die we na de beursexperience bespreken.

Luchtverkeersleiders Nederland, Schiphol

In april of mei gaan de whizzkids naar luchtverkeersleiders Nederland (de toren op Schiphol). Van LVNL hebben de whizzkids een enorm leuke casus gekregen waar ze over moeten nadenken. Deze casus omhelst de volgende vraag: maak een optimale simplanning van afgelopen jaar (2018) op basis van alle simaanvragen en bepaal de buffercapaciteit (percentage) die we op dit moment gebruiken. Maak vervolgens voorspellingen en kom met aanbevelingen om de planning van 2019 te optimaliseren, waardoor er minder pilots nodig zijn.

Schaken met Münninghoff, Mandeville Gouda

Op zaterdagmiddag 20 april 2019, 14:00 – 17:00 uur organiseert CCCP schaken met Münninghoff. Dit belooft een bijzondere middag te worden. Alexander Münninghoff is bestseller auteur, hij schreef ‘De Stamhouder’ waarvoor hij in 2015 de Libris Geschiedenis Prijs kreeg. Alexander schreef ook diverse boeken over schaakgrootmeesters zoals J.H. Donner, Bobby Fischer en Max Euwe. Karpov speelde 5x remise tegen Alexander. Op 20 april gaat Alexander de uitgaging aan om tegen 10 whizzkids simultaan te schaken. De locatie is bij Mandeville Academy in Gouda.

 

Mister X

De whizzkids gaan op een nader te bepalen datum op bezoek bij Mister X. We noemen hem Mister X omdat deze persoon niet alleen heel beroemd is, maar vooral heel-erg-slim. We hebben zijn anonimiteit gegarandeerd. U zult dus verder niets vernemen over hoe, wat, waar en wie.

Meer weten? Stuur een mailtje aan amberverhagen@mandevilleacademy.nl

Website by Webroots