Mandeville
News

Terugkijken college generaal David Petraeus (US Army | Director CIA)

Gisteravond doceerde generaal David Petraeus (vml commandant US Army in Irak/Afghanistan en directeur CIA) bij Mandeville. Het college werd gemodereerd door H.P. Slappendel, lecturer Modern Warfare @ Mandeville. Wat een geweldig college, dank David!

Symposium ‘Reconciliation’ groot succes.

Op 3 juni 2022 organiseerde Mandeville Academy een internationaal symposium met als titel ‘Reconciliation’. Basim Razzo (keynote speaker) verloor in 2015 in Mosul (Irak) zijn gezin door een bom die werd afgeworpen door een Nederlandse F16. De piloot baseerde zich op foutieve informatie van de Amerikaanse inlichtingendienst. Basim koos de weg van Reconciliation. Het verhaal … Lees verder →

Combicourse Cold Case / Art & Science over beroemde kunstroof gestart

Vandaag is de combicourse Cold Case / Art & Science gestart. De studenten gaan aan de slag met een befaamde cold case uit Belgie: de diefstal van het paneel ‘De Rechtvaardige Rechters’ dat onderdeel uitmaakt van het altaarstuk ‘Het Lam Gods’ door de gebroeders Van Eyck. Vanuit Art & Science gaan de studenten onder leiding … Lees verder →

Toplezing door Pieter Omtzigt. Terugkijken? Teruglezen? Sfeerimpressie? Klik hier….

https://youtu.be/1v_9qeGAClo Francois-Vrancken-lezingDownload

Eindrapport Situatieanalyse voltijd primair onderwijs voor hoogbegaafden in Nederland

Situatieanalyse-voltijd-HB-PO-in-NL-Eindrapport-Feb-2022-Loek-ZonnenbergDownload

Generaal David Petraeus doceert bij Mandeville Academy

Generaal David Petraeus doceert bij Mandeville Academy. David was Chef-Staf Operaties SFOR in Bosnië, opperbevelhebber van de Amerikaanse troepen in Irak (tweede Golfoorlog) en directeur van de CIA.

Joris Luyendijk doceert (kijk zijn lecture online terug)

Vandaag doceerde Joris Luyendijk bij Mandeville. Over de financiële wereld in Londen – we gaan deo volente weer bij Goldman Sachs op bezoek – de Brexit en fake News. We doceren dit vak in het bredere spectrum van de course Geopolitics. Hieronder is de lecture van Joris terug te kijken via YouTube.

Cold Case: studenten buigen zich over dossier inzake gestolen paneel ‘Rechtvaardige Rechters’ van Jan van Eyck

De hoogbegaafde studenten krijgen een nieuwe invalshoek van het vak Cold Case. Zij gaan aan de slag met een kunstroof. Een van de bekendste diefstallen ter wereld en tot op de dag van vandaag een cultureel trauma in België. Het paneel werd gestolen in de nacht van 10 op 11 april 1934, samen met het … Lees verder →

Documentaire Mandeville Academy op 8 februari 2022 bij NPO2

Op 8 februari 2022, 23:00 uur wordt NPO-doc over Mandeville uitgezonden. Award winning documaker Marlies Smeenge volgt Tim. Na 2 jaar thuiszitten komt hij naar Mandeville. Over dilemma’s v en onbegrip over hoogbegaafdheid. Met dank aan COBO-fonds, NPO-fonds en Filmfonds.

Twee Meter-Sessies met Jan Douwe Kroeske bij Mandeville

Op 20 januari doceert de befaamde, charismatische maar vooral heel aardige Jan Douwe Kroeske bij Mandeville. Over muziek, muziek, muziek en zijn wereldberoemde 2 Meter Sessies. U kent de parels allemaal: Sepultura, Foo Fighters of Cold Play.

Website by Webroots