Op aanvraag

Van Warlord tot Generaal | Onderhandelingen in uitdagende omstandigheden

Leer de technieken die defensie en inlichtingendiensten gebruiken. Een masterclass waarbij theorie ook direct in de praktijk wordt gebracht. U komt voortaan goed beslagen ten ijs bij elke onderhandeling - hoe uitdagend de omstandigheden soms ook lijken.

op aanvraag

Wat haalt u uit een gesprek?
Waarmee wilt u naar buiten lopen?
Hoe bereidt u zich voor?
Voordat u een gesprek aangaat is het essentieel om een antwoord te hebben op deze vragen.
Dit geldt niet alleen in Nederland maar (juist) ook in gesprekken met buitenlandse stakeholders. Of bij gesprekken waar culturele normen en waarden een rol spelen in uitdagende gebieden. Mandeville Business Academy biedt in samenwerking met Proximities Risk Consultancy een masterclass: ‘gespreksvoering en beïnvloeding’. Hier leert u onderhandelen in uitdagende omstandigheden.

Leer de technieken van defensie en veiligheidsdiensten
De basis van deze masterclass wordt gevormd door de unieke kennis en ervaring die door de trainers in het buitenland is opgedaan. In hun werkzaamheden voor Defensie en de veiligheidsdiensten -van Azië tot Zuid-Amerika- hebben zij situaties meegemaakt waarin aspecten als cultuur, ‘leverage’, lef, rapport en een duidelijk doel essentieel zijn voor onderhandelingen. Situaties waarbij het soms gaat om leven, of dood.

De nadruk van deze masterclass ligt op vertrouwensopbouw en communicatietechnieken die gebruikt worden tijdens (buitenland-)operatie, Hierbij beïnvloeden culturele verschillen de inhoud en processen. Deze masterclass bestaat uit theorielessen en praktijkoefeningen.

Opzet
Eerst wordt de theorie aangeboden omtrent onderhandelen in uitdagende omstandigheden. De praktijkoefeningen worden samen met een trainer uitgevoerd door de deelnemers van de workshop onderling.

Proximities gebruikt de kennis van gespreks- en onderhandelingstechnieken zoals deze door ondervragers/inlichtingenspecialisten worden gebruikt. Hierbij komen onder andere NLP-technieken en theorieën over gedragsstijlen aan bod. Theorielessen met concrete voorbeelden uit het internationale verleden en de unieke werkvelden van de cursusleiders worden direct afgewisseld met oefeningen.

Programma
Ochtend
Theorie gespreksvoering, afgewisseld met oefeningen:

  • Rapport : contact opbouwen, vertrouwen en betrokkenheid creëren
  • Communicatie
  • (Actief) Luisteren

Middag
Theorie gespreksvoering voortgezet:

  • Gesprekspartners en machtsverhoudingen
  • Gebruik maken van de fysieke ruimte
  • Begroetingen
  • Afstemmen en leiden

Theorie: Elicitatie/ beïnvloedingstechnieken
Oefeningen: Deelnemers oefenen op ‘elkaar.’

Website by Webroots