Op aanvraag

Masterclass “Nooit meer Nee”| Corporate Storytelling met Britta Böhler

Leer van de meester Britta Böhler en krijg nooit meer nee op het rekest. Geen algemene schrijfcursus, maar een masterclass waarbij u praktijkgerichte kennis opdoet. U kunt na deze masterclass helder, effectief en overtuigend schrijven voor (en binnen) uw bedrijf.

op aanvraag

‘Nooit meer nee’ in 1 dag:
De masterclass bestaat uit twee dagdelen en wordt samengesteld uit verschillende modules. Zo kan de inhoud worden afgestemd op een specifiek doel. Kortom, dit is geen algemene schrijfcursus, maar een Masterclass waarbij de deelnemers praktijkgerichte kennis opdoen en direct aan de slag kunnen.

Voorafgaand aan deze Masterclass zal een korte screening van uw organisatie plaatsvinden. Op basis hiervan zal een casus worden uitgewerkt die is toegesneden op de wensen van uw organisatie en de deelnemers.

Deel I – De techniek
Docent: Britta Böhler
Een lezer moet worden overtuigd, ontroerd en in sommige gevallen zelfs geagiteerd. Britta Böhler deelt haar kennis en kunde. Zij leert u hoe het verhaal van uw organisatie helder en effectief over het voetlicht wordt gebracht.

In dit deel komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Corporate storytelling: de kracht van een goed verhaal
 • Zenden en ontvangen: wat is het doel van de communicatie en wie is de doelgroep?
 • De gouden cirkel: het wat, hoe en waarom van effectieve communicatie
 • Too much information: analyseren, deduceren en structureren
 • Actieve en reactieve communicatie: van mission statement tot persbericht en crisismanagement
 • Het zijn maar mensen: de valkuilen van interne communicatie
 • Going viral: het gebruik van sociale media
 • Lost in translation: hoe vertaal je culturele verschillen naar een tekst die internationaal gebruikt kan worden?
 • Juridische aspecten van online/offline publiceren: het auteursrecht van teksten & het gebruik van beeldmateriaal

Deel II – De toepassing
Docent: Josephina Frederika

Deelnemers gaan aan de slag met de inzichten, kennis en technieken van Britta Böhler. Op basis van de voorafgaande screening wordt het praktijkdeel afgestemd op de specifieke wensen en doelen van de organisatie.

Enkele voorbeelden voor de mogelijke invulling van het praktijkdeel:

 • De redactionele formule: wat is het verhaal van de organisatie en hoe wilt u dit effectief uitdragen?
 • Help een crisis: aan de hand van een simulatie worden alle kennis en middelen ingezet om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een crisis, waarbij duidelijke communicatie cruciaal is.
 • Het jaarverslag: in een middag wordt de basis van het jaarverslag uitgewerkt. Het resultaat is een basistekst die na redactie en lay-out direct gebruikt kan worden.
 • Kick start voor interne en externe communicatie: in een middag wordt het mission statement (of de tekst voor de website) van uw organisatie uitgewerkt
 • Sociale media: in een middag wordt een handboek sociale media uitgewerkt
 • Het gebruik van User Experience-technieken: hoe kunnen bestaande teksten, met de nieuwste inzichten op gebied van User Experience (gebruiksgemak) effectief herschreven worden voor een maximaal effect?

Doelgroep:
Deze Masterclass is bedoeld voor alle organisaties waar regelmatig geschreven wordt én die daarin een professionele slag willen maken. Gezien de inhoud zal deze Masterclass vooral geschikt zijn voor grotere bedrijven of NGO’s en voor overheidsinstellingen.

Er kunnen verschillende versies van deze Masterclass aangeboden worden, afhankelijk van de thema’s die voor uw organisatie van belang zijn.

Over de docenten:
Prof. dr. Britta Böhler
Britta Böhler is juriste en auteur. Ze is o.a. bekend geworden door de verdediging van Ayaan Hirsi Ali, PKK-leider Öcalan, Volkert van Graaf en leden van de Hofstadgroep. Daarnaast was ze van 2007 – 2012 lid van de Eerste Kamer. Sinds 2019 is Böhler lid van het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht en hoogleraar Advocaat en ethos in Maastricht.

Publicaties (selectie):
Crisis in de rechtsstaat. Spraakmakende zaken, verborgen processen, non-fictie (2004)
De beslissing, roman (2013)
De goede advocaat, non-fictie (2017)
De Posthumus-trilogie, thrillers: Heldhaftig (2012), Vastberaden (2014), Barmhartig (2016), samen met Rodney Bolt onder de naam ‘Britta Bolt’

Website:
brittaboehler.com

Josephina Frederika:
Copywriter, ghostwriter en journalist. Ze schrijft over onderwerpen als tech, finance, fintech en heeft daarnaast een uitgebreid oeuvre aan creatief werk – als ghostwriter doet ze dat vaak en vooral onder andermans naam.

Website:
woordlab.nl

Website by Webroots