Op aanvraag

Masterclass Gedragsregels; protocol van kernwaarden (2019091117)

Gedragsregels vormen het kompas voor de praktijkuitoefening als advocaat. Het is de gids voor advocaten in een smal werkterrein. De Advocatenwet regelt de kernwaarden; onafhankelijkheid, partijdigheid, deskundigheid, integriteit en vertrouwelijkheid. Maar wat betekenen deze kernwaarden in de dagelijkse (internationale) advocatenpraktijk die in toenemende mate wordt gekenmerkt door de ijlings voortschrijdende digitalisering en versmelting van omgangsvormen? In deze masterclass verdiepen Gilbert Monod de Froideville en Mark Verheul de Gedragsregels als protocollair concept van kernwaarden zoals deze eveneens gelden in de diplomatieke dienst of aan het Hof. Zij behandelen de gedragsregels als zijnde u als advocaat ambassadeur van deze kernwaarden bent.

Op aanvraag

Inleiding

Uitgangspunt van de masterclass is dat gedragsregels de kwaliteit en professionaliteit van de dienstverlening van de advocaat verhogen. U maakt kennis met de verbluffende overlap tussen met internationale protocollaire gebruiken en de gedragsregels. Denkt u daarbij aan acquireren, confraternele correspondentie, provisieverbod en tegenstrijdige belangen. Tal van praktische en ethische dilemma’s komen aan bod. Bent u het morele kompas van uw cliënt of waarschuwt u voor valkuilen? Hoe handelt u bij onethische voorstellen? Wat is überhaupt de rol van ethiek?

Tijdens deze masterclass krijgt u inzicht dat gedragsregels een gezamenlijke exercitie is van de hele Balie; jonge en ervaren advocaten. Kort en goed: Gilbert Monod de Froideville, Mark Verheul en Britta Böhler nemen u op erudiete en prikkelende wijze mee langs de stelling ‘gedragsregels zijn goed, maar niet teveel’.

Key Facts:

Docent(en):

Gilbert Monod de Froideville. Directeur Protocol International, Associate Partner Asian Institute of Diplomacy and International Affairs (AIDA), vml. Ceremoniemeester Koninklijk Huis (1986-2007), kamerheer ibd prinses Beatrix (2007 – heden).

prof.dr. Britta Böhler, hoogleraar Advocatuur & Ethiek Universiteit Maastricht.

Mark Verheul, Associate Protocol International, vml. chef-protocol gemeente Den Haag, project-coordinator Office of the Chief of Royal Protocol at the Royal Hashemite Court in Jordanië.

 

Taal:                Nederlands

Kosten:           € 1.500,– ex. BTW

Duur:               2 dagen (09:00 – 17:00 uur), inclusief lunch en borrel

Locatie:           Mandeville Business School | Westhaven 12, Gouda

Literatuur:       Gilbert Monod de Froideville en Mark Verheul, An expert’s guide to international protocol. Best Practices in Diplomatic and Corporate Relations (Amsterdam University Press 2016). Met een voorwoord van Z.K.H. Carlos prins de Bourbon de Parme.

Minimumaantal deelnemers: 10

Locatie:           Mandeville Business School. Westhaven 12, Gouda

Website by Webroots