op aanvraag

GAME CHANGERS: leer beter onderhandelen met elementaire wiskunde

Ga beter voorbereid uw onderhandelingen in met elementaire wiskunde. Het cursusgeld omvat les, het studieboek ‘Negotian Analyses. The Science and Art of Collaborative Decision Making’ door Howard Raiffa, het bordspel ‘Imperial 2030’, lunch en borrel.

€ 995,-- ex. btw.**

Locatie: HQ Mandeville Academy, Gouda.

Fiscale aftrek studiekosten: Als zelfstandig ondernemer of werknemer kunt u gebruik maken van de persoonsgeboden aftrek of te fiscale aftrek voor studiekosten. Dit houdt in dat de kosten van scholing, indachtig uw inkomensdrempel, in mindering gebracht kunnen worden. De fiscus betaalt een deel van de opleiding.

** U steunt met het volgende van deze cursus eveneens het Mandeville internaat voor hoogbegaafden. Een percentage van het door u betaalde cursusgeld wordt door de Mandeville Business School in het Mandeville Scholarship Fund gestort waaruit scholarships worden verstrekt aan hoogbegaafden die onvoldoende financiële middelen hebben.GAME CHANGER is geen therapeutische exercitie waarbij u uw kansen intuïtief leert inschatten. GAME CHANGER leert u uw onderhandelingen degelijk voor te bereiden en leert u hoe u rudimentaire kansberekeningen prima kunt hanteren. Hoe de meeste mensen onderhandelen is te illustreren aan de hand van het Monty Hall probleem. U wordt tijdens een quiz gevraagd een keuze te maken uit drie luiken. Achter een van deze luiken staat een nieuwe Tesla. Achter de andere twee luiken staat een geit. U kiest luik 1. De quizmaster zegt: ‘Cool, okay. Goede keuze. Maar als ik u nu vertel dat achter luik 3 een geit staat, wilt u dan nog uw keuze aanpassen? De meeste mensen zullen intuïtief denken dat het niet uitmaakt welk luik (1 of 2) u kiest, een kans van 50/50. Wiskundig gezien is dat niet zo en verhoogt u uw kansen met wisselen van 33% naar 66% om de Tesla te winnen. Moraal van het verhaal: intuïtie is belangrijk, maar elementair inzicht in de rol van kansberekening in onderhandelingen is nuttiger. Na deze dag zult u nooit meer zeggen: ‘kansberekening? Blègh, veel te ingewikkeld’.

GAME CHANGER leert u elementaire, bruikbare wiskundige beginselen toe te passen tijdens onderhandelingen. Aan bod komen het belang van de speltheorie (het nemen van beslissingen), elementaire besliskunde (hoe beslist u eigenlijk?), wat is het metaspel en waarom is dit zo belangrijk, het onderscheid tussen win-win (compromis) en win-lose (wel of niet procederen) alsmede wat het Nash-evenwicht of het klassieke prisoners dilemma betekent.

GAME CHANGER legt de nadruk op de toepassing van praktische elementaire wiskundige beginselen bij onderhandelingen.


GAME CHANGER in het kort:

  • Uw werkgever of opdrachtgever laat u volgaarne essentiële contractonderhandelingen voeren;
  • U leert om te gaan met ‘dirty tactics’
  • U leert uw intellectuele vermogens effectiever te gebruiken door rationeler te denken en obstakels te identificeren die in de weg staan om de optimale beslissing te nemen;
  • U leert wanneer en hoe u pressie moet uitoefenen en onderhandelingen te onder- of afbreken;
  • U leert betere resultaten te boeken door efficiënte voorbereiding, duidelijker nadenken over de strategie van de tegenstanders en daar uw zetten mede op te baseren;
  • U leert opeenvolgende overeenkomsten te sluiten waarbij alle partijen winnen;

Website by Webroots