Weekverslag Week 1 – insert inside joke (voor Josephina) – door Alexander Visotski (uncut)

Voorts de eerste week na onze introductieweek in het idyllisch gelegen stadje Heiligenblut! Aldaar hebben we een spannend verhaal te horen gekregen over het inzetten van schimmels als helden in de stikstofcrisis, die dan de stikstof opnemen en ondergronds opslaan. Eenmaal in Gouda verhaalde expert op dit gebied Bart van Beuzekom met enthousiasme over de algemene lijnen van het klimaatprobleem, en zijn bijdrage. We zien hem komende week weer terug, wees welkom!

De dinsdag brak onze “ontgroening” aan. En als ontgroening gaan we het gebouw vergroenen, het historische pand moet energieneutraal worden tegen het einde van dit jaar, wens ons groentjes luck!

Maar laten we niet vergeten

Onze onderwijsveteraan Pieter Dupon heeft ons de bonje verklaard op het gebied van de geopolitiek: “Is het mogelijk om een stabiele financiële, politieke en sociale situatie te creëren in Oost-Europa, en hoe?” Updates hierover volgen nog, schrijver uit.

We hebben aan Pieter tevens een historisch verantwoorde stadsrondleiding te danken.

De dag daarop? We hebben Lex Hoogduin moeten missen ivm ziekte. Onze stof tot nadenken kreeg wat tijd om te bezinken. We wensen Lex Hoogduin beterschap en hopen hem snel te zien!

In de avond heeft ons stamopperhoofd Harry Veenendaal een tiental privéprojecten voorgelegd. Uiteenlopend, van defensie tot aan het nieuwe bodemverzakkingsinsituut in Gouda. Hou de media in de gaten. Zoals ons opperhoofd de vergaderingen beëindigt: “Dit wordt een leuk jaar!”

Maar we hebben donderdag en vrijdag nog. Josephina Frauenknecht, partner in crime, heeft de groep met meer zelfkennis over uitstelgedrag en als genadeklap een schrijfopdracht afgemat, everything that doesn’t kill you…

We zijn nu aangekomen op de laatste dag. De kick-off van ons speurhondenseizoen: de cold cases, geintroduceerd door de Haagse hoofdrechercheur Leo Simais vergezeld door twee van zijn trouwe mederechercheurs.

Kort daarop Frans Alkemade met een presentatie over de Bayesiaanse statistiek voor het analyseren van strafzaken. We zetten het werk van de vorige jaren voort.

[Insert de stamhoofd quote!]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots