Mandeville organiseert hét seminar over Ethisch Leiderschap “De nieuwe sterke leider” Donderdag 16 april 2020 13:00 – 18:00 uur

Keynote Speakers

Kitty Nooy en Erica Meijerman voeren met u het gesprek over Ethisch Leiderschap. Zij staan stil bij wat het is, het belang en waarom we nu en in de toekomst behoefte hebben aan zogenaamde nieuwe sterke leiders.

Muel Kaptein vindt dat we ervoor moeten waken dat Ethisch Leiderschap geen containerbegrip wordt. Hij neemt de deelnemers mee in wat de basiselementen zijn van een ethisch leider.

Rico Sneller vraagt zich af of een schizofrene persoonlijkheid ‘integer’ kan zijn? Kan een psychopaat dat? En een narcist?


Het klassieke leiderschap lijkt zijn beste tijd te hebben gehad. Het top-down aansturen met de focus op winst, productie en controle wordt vervangen door de beweging naar het nieuwe organiseren. Zijn leiders de angst voor controleverlies en jacht naar winstbejag voorbij? Om een duurzame organisatie  en een voor iedereen leefbare samenleving neer te zetten, moeten we onszelf en anderen inspireren tot Ethisch Leiderschap.

Op dit seminar gaan deskundigen en filosofen met expertises op het gebied van (Ethisch) Leiderschap en integriteit in debat met de deelnemers over de vraag wat dit leiderschap betekent voor het individu, organisaties en de samenleving.

Na dit seminar weet je wat Ethisch Leiderschap is, weet je dat de mening van de ‘volgers’ over dit leiderschap van belang is en ben je je bewust van het verband tussen het zijn van een moreel mens en een moreel manager.


mr Kitty Nooy werkte o.a. als (fungerend) hoofdofficier van justitie als leidinggevende in de top van het Openbaar Ministerie en acht jaar als landelijk portefeuillehouder integriteit. Zij is ervaringsdeskundige en werkt als adviseur op het gebied van Ethisch Leiderschap.


prof.dr. Muel Kaptein is sinds 1991 als organisatieadviseur en -auditor actief op het gebied van bedrijfsethiek, integriteit en compliance. In 1996 was hij medeoprichter van KPMG Integrity en in 1999 van KPMG Sustainability. Kaptein is tevens hoogleraar bedrijfsethiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.


Erica Meijerman is na haar werk als leidinggevende in 1999 als adviseur en programmamanager gaan werken. Binnen organisaties als het OM, de Landmacht, TNO en Philadelphia Zorg werkt zij met haar bedrijf OrganisatieLuisteraars aan complexe organisatievraagstukken als regeldruk, integriteit, leiderschap en disciplinering.


dr. H.W. (Rico) Sneller doceerde ethiek en filosofie aan de universiteiten van Utrecht, Leiden en Eindhoven. Hij is vicepresident van de academische netwerkorganisatie Alternative Perspections and Global Concerns. Zijn belangstelling gaat momenteel vooral uit buitengewone bewustzijnstoestanden, zoals waanzin, mystiek, spiritualiteit, telepathie, inspiratie, creativiteit e.d.


Voor wie?

Bestuurders, directeuren, managers, professionals, advocaten, commissarissen, toezichthouders, integriteits coördinatoren, compliance officers.


Je investering

Ticket                                    Ticketprijs

Seminarticket                         € 99,– (exclusief BTW)

Deze prijzen zijn excl. BTW (per persoon) en incl. koffie, thee, borrel en netwerken.


INSCHRIJVEN

Meer informatie

Wil je meer informatie over het seminar ‘Ethisch Leiderschap’? Neem (vrijblijvend) contact op met de seminarmanager Annegien Loudon via 06 41623683.

Locatie en Routebeschrijving:

Arti Legi

Markt 27

2801 JJ GOUDA

Looproute (Google.nl)

Per auto vanaf A12 (Google.nl)

U kun parkeren bij parkeergarage Q-park, Lem Dulstraat 3.

U verlaat de parkeergarage aan de stadskant. U loopt naar Art Legi binnen 5 minuten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots