Jeff DeLaurentis geeft op 10 december 2018 college

Jeff DeLaurentis is een goede vriend van de vml. Amerikaanse president Barack Obama (zie bijlage). Samen met Obama was DeLaurentis in 2015 verantwoordelijk voor het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Cuba. Sinds 1961, het zogenaamde Varkensbaai-incident en later de Cuba-raketcrisis, waren de betrekkingen tussen beide landen vrijwel non-existent. Als dank voor de succesvolle onderhandelingen werd DeLaurentis op 27 september 2016 door Obama benoemd als de eerste Amerikaanse ambassadeur in Havana. In juli 2017, na de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten, legde DeLaurentis zijn functie neer. Hij was daarna onder meer fellow aan de Harvard Kennedy School, Belfer Center Future of Diplomacy en is momenteel hoogleraar Political Science aan Georgetown University.

 DeLaurentis zal een college houden over de totstandkoming van het VS-Cuba verdrag alsmede over toekomst van diplomatieke betrekkingen in een tijd waar wereldleiders in toenemende mate via social media met elkaar communiceren. De avond begint om 19:30 bij sociëteit De Réünie, Oosthaven 17 Gouda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Website by Webroots