Hoorcollege Klaas Knot, president Nederlandsche Bank, was een groot succes. Werkcollege Mauro Mastrogiacomo was een enorme eye-opener

Klaas Knot heeft een indrukwekkend college geven bij Mandeville. Het doel van het college was het economisch systeem uit te leggen door het (studenten)huishouden centraal te stellen en de implicaties te bespreken voor marcro-economisch, monetair en macroprudentieel beleid. Dit onderwerp werd onderverdeeld in de statement dat eerst werd gekeken hoe (studenten)huishoudens hun vermogensopbouw bepalen: welke factoren spelen een rol. Vervolgens werd een aantal facts & figures gegeven over de vermogensopbouw in Nederland en als laatste werden een aantal uitdadingen en opties voor beleid besproken.

Na het hoorcollege nam DNB-cijferknuffelaar Mauro Mastrogiacomo het stokje van Knot over. Tijdens het werkcollege moesten de studenten ieder in een groepje een stellen voorbereiden en verdedigen. Al met al een zeer geslaagde middag.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots