Mede-oprichter Mandeville Academy redt vrouw van verdrinkingsdood

Godfried van Berkel, mede-oprichter van Mandeville, heeft op donderdagavond 26 april 2018 rond 23:30 een vrouw van de verdrinkingsdood gered. Hij liep met Jelle, de autisme-geleidehond van zijn zoontje, langs het water in de Goudse museumhaven en hoorde gespartel. Hij zag een vrouw die in de laatste fase van verdinking verkeerde (Godfried werkte ooit bij de vrijwillege brandweer). Hij bedacht zich geen moment, belde 112, kleedde zich uit en dook het water in. Godfried nam het slachtoffer, die reeds bewusteloos was, onder de arm en zwom naar de kade. Maar de kademuur bleek te hoog om het slachtoffer in veiligheid te brengen. Geholpen door een schipper die door Godfried was gealameerd, heeft hij het slachtoffer boven water gehouden tot de hulpdiensten arriveerden. Schipper op de kade, Godfried in het water. Held.

https://www.ad.nl/gouda/zwalkende-vrouw-valt-in-turfsingel-gouda~aa39cd5a/

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots