Zo boeiend was het Night College op 28 maart [Foto’s]

Op 28 maart was het eerste Mandeville Night College. Meer dan 60 mensen volgden de inloopcolleges, leerden elkaar en natuurlijk ook Mandeville kennen.

Boeiend? Ja zeker, kijk zelf maar.

Rob Timmer showde in zijn atelier zijn zelf gesmeed zwaard en sieraden
Deze man maakt niet zomaar sieraden, maar op basis van moleculaire structuren, en van minstens 3 verschillende (vaak verrassende) materialen:

Maar hoe ziet zo’n studentenkamer op Mandeville er nou eigenlijk uit?
We snappen dat jullie enorm nieuwsgierig zijn, dus we maakten vast een proefopstelling. Daar waar de boekenkast staat, komt straks een muurtje zodat het slaapgedeelte afgeschermd is.

Een vertrouwd gezicht…
Ja inderdaad, dit is oud-minister Ad Melkert, een van de expertdocenten van Mandeville Academy. Maar hier krijgt de docent zelf een lesje wiskunde van mede-docent Ger Koole (hoogleraar VU Amsterdam).

Hoe los je nou een cold case op?
Jessica Verhagen is een ervaren profiler en zal op Mandeville doceren hoe je met een multidisciplinaire insteek én de juiste onderzoeksmethoden een cold case kunt oplossen. Een machtig interessant onderwerp dat ook politici van uiteenlopende partijen om tafel krijgt (voor de goede kijker: Annabel Nanninga (Fvd, Amsterdam) tegenover Sophie Heesen (PvdA, Gouda).

Kijkje in de War Room
Een fascinerend college, kijk maar naar de geconcentreerde blik van Joris Luyendijk. Ronald Poetiray leidde tot oktober 2017 de militaire VN-missie naar Mali en gaf in een heuse War Room-setting les over vredesmissies en geopolitiek in de meest brede (en vooral boeiende) zin van het woord.

Moeilijke namen met interessante verhalen
Misschien lag het eraan dat ze beiden hun naam minstens 10 keer per dag moeten spellen, maar deze twee heren met nogal verschillende achtergronden hadden in ieder geval plezier met elkaar. Op links zie je Neldes Hovestad, VP Operations bij Dow Chemicals. En op rechts staat Gilbert Monod de Froideville, kamerheer i.b.d. van HM prinses Beatrix.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Website by Webroots